MESLEKİ KONULAR > ÇÖZÜM ORTAKLIĞI İLE İLGİLİ KONULAR

ÇÖZÜM ORTAKLARINI SÖMÜREN ARACI KURULUşLARI BURADAN TEşHıR EDELıM Mı?

<< < (6/6)

onur85:

--- Alıntı yapılan: maras46 - Şubat 28, 2013, 11:42:21 ÖÖ ---Aslında işin özeti şu:
Allah göstermesin bir hata yapıldığında eğer lisansınız var ise, disipline sevk edilirsiniz. Lisansınız iptal edilebilinir ve bir daha bu işi yapamayabilirsiniz. Eğer lisansınız yok ise, X firmasında işinize son verilir, Y firmasında şu kadar rapor sayısına sahibim diye anında çalışmaya başlarsınız. Lisanslı olma ile ile lisansı olmama arasındaki tek fark bu. Bunun aksini söylecek var ise buyursun. Sahada lisanslı uzman olmanın zerre kadar avantajı var ise birisi lütfen buraya yazsın.

şu anda 2 yıllık mezunlarla direkt çözüm ortağı anlaşması imzandığını da duyuyoruz.

Sabahlara kadar imtihana çalışmak, Ankara'da ıstanbul'da kurslara gitmek, bir eş..k yükü kitap okumanın böyle bir avantajı (!) varmış...

--- Alıntı sonu ---

+1. Türkiye (muz) Cumhuriyeti gerçeği.

Exper:
Sayın Seti nin soylediklerini doğruluk payı var ama abartı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca çelişkide var 2 hafta geçmiş soruları çöz sınavı geçilir diyor. Kendisi 5 yıllık uzman hala lisansı yok belki almak istememiştir. Tabiki kendi bileceği birşey tez zamanda lisanslı uzman olması dileklerimle. Evet bir mesken inşaatını inşaat mühendiside yapar, ustada, kalfada yapar sıkıntı yok.  Amaaaaa bir usta bir köpru, bir gökdelen veya sıra dışı bir mimariye sahip yapı yapsında göreyim. Aynı olay değerleme uzmanı içinde geçerli emlakçı veya gerekli donanıma sahip olmayan bir lise mezunu, bir şirket değerlemesi, bir fizibilite raporu, bir AVM vs.. yani nitelikli bir yapı değerlemesi yapsında görelim.Yapıyorlar aslında revize raporlarda görüyoruz bunları. sonuç? Tabiki hüsran alakasız mimari bilgiler ve alakasız değerler.  Esasen Gayrimenkul değerleme uzmanlığı konut değerleme için çıkarılmış bir lisans değildir. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına yol göstersin, yatırımlarında yardımcı olunsun diye çıkarılan bir lisans türüdür. Ama şartlar oyle bir duruma geldiki gayrimenkul değerleme işinin tamamını uzmanlar sahiplendi. ılgili kurumlarda bunu şirketler yapacak deyince olay tescillendi. Ama hergün ortaya çelişkili kanunlar çıkıyor. BDDK uzman tanımı yapıyor. SPK uzman tanımı yapıyor. Biribirinden farklı, hadi onuda geçtim 2 tanımdaki niteliğide sahip elemanlar direk olarak iş alamıyor. ıllada şirket deniyor başka bir şey denmiyor. Doğru Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı lisansı bir cerrahlık gibi aynı değerde değildir. şu anda kıymeti olmadığıda aşikardır. Ama sizin o teorik bilgiye sahip olduğunuzu belgeleyen bir evraktır. Yavaş yavaş bazı bankalar bu evrağı dikkate almaktadır. %40-%60 olayına gelince tamamen tarafsızım isteyen istediği oranda yapar alan memnun, satan memnun sonuçta. ışin hakkaniyeti nedir diye sorarsanız tabiki %100 dür.

Tunç Demirtaş:


şu gün itibariyle mevcut sistemin gereği olarak elimizdeki lisansların hiç bir hükmü yok. Ancak bu durum, lisansların değersiz kağıt parçaları olduğu anlamına gelmez. 

onur85:
Çözüm ortaklığı sistemi, sonradan uydurulan, bankanın müşteriden ortalama 650 lira alarak konu değerleme hizmetini ekspere 150 lira bırakarak devam ettirmeye çalıştığı ve devletin dayattığı bir sömürü sistemidir. şirketlerin yüzde 90'ı bu sistemden memnundur zira ofisten çıkmayarak iş başına yüzde 50 komisyon almaktadırlar ve bu da binlerce adete tekabül eden yıllık iş hacmi düşünüldüğünde kolay kazanılan yüksek bir miktardır. Olan tabiki sahada alın teri döküp gece geç saatlere kadar rapor yazmakla 'görevlendirilen' dürüst eksperlere olmakta ve SPK, TDUB, BDDK müştereken lisans sahibi uzmanlarla alay etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerleyememesi ve modernleşememesindeki en büyük engelde yine bu bağnaz ve hak yiyimine çanak tutan çıkarcı zihniyetler bütünüdür.

Hakkımızda hayrola.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git