MESLEKİ KONULAR > TDUB GENEL KURULU VE YÖNETİM KURULU SEÇİMLERİ

26 mayıs 2012 TARıHLı TDUB 3. OLAğAN GENEL KURUL RESMı OLMAYAN SEÇıM SONUÇLARI

<< < (2/3) > >>

A.Mesut TATLIPINAR:
Sevgili Acar,

Burada, asıl tartışılması gereken garabet; tüzel kişi sermaye şirketlerinin  üyesi bile olmadıkları bir meslek kuruluşuna üyelik aidatı ödemesidir. Daha vahim garabet ise; meslek kuruluşunun yönetiminde 3 üye ile temsil edilmeleridir.  Gerçi; iki dönemdir, lisanslı şirketler kendilerine imtiyaz olarak sunulan 3 üye ile de yetinmeyip,  denetim kurulu da dahil,  bütün yönetimi ele geçirerek kendi ayaklarına kurşun sıkmışlardır.

26 Mayıs 2012 günü ortaya çıkan tablo; bu platformda, yaklaşık 3-4 senedir dile getirdiğimiz sorunlar ve sakıncalar konusunda ne kadar haklı olduğumuzu bir kere daha teyit etmiştir.

1) Sahada çalışan ya da çalışmak isteyen  ücretli - sözleşmeli lisanslı uzmanlara söz hakkı tanınmamaktadır.

2) Sektör  hızla tekelleşmekte ve kartelleşmektedir.  Yeni kurulmuş  lisanslı şirketlere yaşama hakkı ve söz hakkı tanınmamaktadır.
Bu çarpık ve adaltesiz yapıya; şimdiden sesimize yükseltmez isek; bu sektör, 3-5 sene sonra bir avuç insanın istedikleri gibi at oynatacakları bir hale dönüşecektir. şirket lisanslarınız da, şahsi lisanslarınız da değersiz birer kağıt parçasından başkaca bir işe yaramayacaktır.
 
3) Yapılmak istenen yeni yasal düzenlemelerle; lisanslı değerleme uzmanlığı işlevsizleştirilmeye ve  kartelleşme girişimleri meşru hale getirilmeye çalışılmaktadır.

4) Değerleme Uzmanları Genel Kurul'u boyunca;  değerleme uzmanları, sözleşlemeli çözüm ortağı ya da ücretli çalışanlar hakkında tek kelime edilmemiştir. Konuşmak isteyen arkadaşlarımız da dikkate alınmamıştır. Değerleme Uzmanı, her şeyden evvel; basiretli,  "fikri hür, vicdanı hür"  özgür ve bağımsız  birey olmak zorundadır. Her türlü kararını, kendi  hür iradesiyle ve vicdani kanaatine gören vermek zorunda olan muteber kişidir. Çünkü, iradenizi ve vicdanınızı başkalarının çıkarları için hizmete sunarsanız sittin sene adam yerine konulmazsınız.

5) Çıkarılan 300.-TL asgari ücret kararı dahi; Değerleme Uzmanları için değil,  Lisanslı şirketler için çıkartılmıştır.  Çözüm Ortağı olarak çalışan bir meslek mensubu olarak; şahsen,  iş yapmak zorunda bırakıldığım lisanslı şirketlere, rapor başına asgari 300.-TL  fatura etmem pratikte mümkün değildir. Kendi kendimi şimdiden ihbar ediyorum. Her ay tam 40-45 kere disiplin suçu işleyerek, Birlik Genel Kurul'unun almış olduğu  asgari rapor ücreti kararını ihlal etmek zorunda bırakılacağım.

Bu vesile ile; geçtiğimiz genel kurulda, desteğiniz ve güveniniz için şahsen teşekkür ederim.

A.Mesut Tatlıpınar


ÖNDER1123:
Mesut Bey  sizi çalışmalarınız ve cesaretinizden dolayı kutluyorum. Taa 1300km'den kalktım ıstanbul'a gittim ve TDUB'un genel kuruluna katıldım. Umudum,  çözüm ortakları olarak çalışan bizlerin sorunlarını dile getirecekleri ve iyileştirici bazı kararların alınacağıydı. Ancak kesinlikle bu tür konular görüşülmemekle beraber  bu konuda söz alan arkadaşlarımızı da susturup daha sonra bu konularla ilgili  gündem maddelerinin görüşüleceği söylenerek resmen uyutulduk.  Buna rağmen Mesut Bey, sizi tanımaktan memnun oldum ve almış olduğunuz 79 oy bence gruplara karşı alınmış olan bir  başarıdır.

creacer:
Mesutbey dile getirdiğiniz konuları bir metin şekline getirip altınada bu durumdan şikayetci olan Gayrimenkul Değerleme Uzmanlarının ıslak imzalarıyla birlikte SPK ya BDDK ya ilgili kurumlar nerelerse muracatta bulunulsa (çözüm ortaklarıyla ilgili standart getirilmesi lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı çözüm ortağı ile lisansız çalışanlar arasında bir fark olusturacak kısıtlamaların getirilmesi amacıyla) nasıl olur?

A.Mesut TATLIPINAR:
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Haziran ortasında; eski ve yeni, hem asil hem de yedek yönetim kurulu üyelerinin katılacağı ve önümüzdeki 2 yılın yol haritasının çizileceği 2 günlük bir istişare toplantısı yapılacak. Bu toplantıya,  yedek üye sıfatıyla ben de davetliyim. Tartışmaya açılacak olan konu başlıklarını bilahare sizlerle paylaşacağım. Ücretli ya da çözüm ortağı olarak çalışan, ya da çalışmak isteyip de mevcut olumsuz şartlardan dolayı  çalışamayan arkadaşlarımın  görüş ve önerilerini  bu toplantıda ilk ağızdan dile getirip, sonuç bildirgesini de sizlerle paylaşacağım. 

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen; sesimizi ve sorunlarımızı en üst düzeyde duyurabileceğimiz önemli bir fırsat yakalamış bulunuyoruz.  Bugüne kadar, bu platformda dile getirilen bütün sorun ve önerilerin çözümlerin çıktısını alıp tek sayfalık özet halinde toplantıya taşıyacağız.

Lütfen, aklınıza gelen her türlü sorun  ve çözüm önerinizi,  her zaman ki gibi paylaşmaya devam edelim.

"Taşı delen, suyun kuvveti değil damlaların süreklilğidir."

Saygılarımla,

A. Mesut Tatlıpınar

acar:
Kabul edilen 300 lira ücretle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olan var mı? Bu rakamın içinde harç ve yol ücretleri dahil mi, dahil değilse harç ve yol ücretleri için detaylı ve net birşey hazırlanmazsa bir şekilde tevil ile bu rakam gerçekte daha aşağılara çekilir diye düşünüyorum.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git