MESLEKİ KONULAR > DEĞERLEME UZMANLIĞI GENEL

Spl'nin 2 günlük eğitimine itiraz için Mahkemeye verilmişti sonuç ne oldu

(1/2) > >>

gül34:
Arkadaşlar spl'nin 2günlük eğitim vererek lisans dağıtması olayında itiraz için Mahkemeye verilmişti bir sonuç alınılabildimi acaba Mahkemeye veren arkadaşlardan bununla ilgili yorumlarını paylaşabilirmi

hancerozer:
Spk Savunmasını verdi.Sonuç tetkik hakimine iletildi.Orda kaldı daha sonuç yok bekliyoruz

gül34:
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için 5dersi verebilmek için 70 not ortalamasını tutturabilmek için o kadar uğraştın ki şimdi 4 dersi 60 ile geçerek 2 günlük eğitimle lisans alıyorlar ya çok zoruma gidiyor.

hancerozer:
Önemli değil benimde zoruma çok gittiği için dava açtım eğer kazanamazsam sektörümü değiştirmek istiyorum çünkü meslek diye bir şey kalmayacak hayırlısı olur inşallah

ABDULLAH UZGUR:
Aşağıdaki metin, mesleklerinde bizimkine benzer bir tadilat yapıldığında, iş sağlığı güvenliği uzmanlarının/uzmanının KDK' ye yaptıkları ve ret kararı aldıkları 27/08/2013 tarihli şikayetlerine ilişkin karar yazısından alıntıdır. Bu yazıdan anlaşılacağı üzere, düzenleyici ıdarenin, çıkardığı yönetmelikler marifetiyle başarı, tecrübe ve sınava ilişkin koşulları değiştirmesi ıdari hukuk açısından makul görülmektedir.
Bu verilere göre, sınav başarı notu, konu ve ders sayısı, sınav süresi, sıklığı ve tecrübeye ilişkin şartlar ile benzeri hususlar hakkında ıdare aldığı kararlar noktasında mahkemece haksız görülmeyecektir denebilir.
Ancak, bütün yüksekokul mezunlarına bölüm fark etmeksizin uzmanlık verilebilmesi ve konut değerleme uzmanlığı liyakati hakkındaki tadilat konuları da usulünce dava konusu edilmişse, bu konularda iş sağlığı güvenliği uzmanlarında olduğu gibi kararın davacı lehine çıkacağını tahmin ediyorum.

"...ıdare hukuku açısından idarenin, kendi görev alanını ilgilendiren kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla yönetmelik çıkarabilmesi, bu yönetmelikle de belirli bir idareyi tasarrufta bulunması için görevli ve yetkili kılması mümkündür.
Hukukun genel ilkelerinden olan idari işlemlerin bireysel etkilerinin dokunulmazlığından bahsedilebilmesi için kaldırılacak veya değiştirilecek olan işlemin bireysel ve hak yaratıcı bir idari işlem olması gerekmektedir. Düzenleyici işlemler bireyler lehine doğrudan hak yaratmayacağı için kazanılmış bir haktan da bahsedilemeyecektir. Danıştay ıdari Dava Daireleri Genel Kurulu' nun 23.10.2008 tarih ve 2005/1988 esas sayılı kararında "...Düzenleyici işlemlerin kişilere
uygulanması suretiyle bireyselleşmesi halinde kazanılmış hak yaratacakları ve bu durumda da düzenleyici işlemlerde yapılacak değişikliklerde idari istikrarın ve/veya kazanılmış hakların korunması gerekeceği hukuk devleti ilkesinin bir sonucudur." denilmek suretiyle bu hususa işaret edilmiştir..."

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git